17.2.2016

Kisumu on kirjojen uusi kotiSAMKin englanninkielisen fysioterapiakoulutuksen opiskelija Emmi Kangas oli mukana projektissa, jossa perustettiin pieni kirjasto Orongon kylään, Kisumuun, Keniaan. Tämä toteutettiin yhteistyössä Orongo Widows and Orphans -järjestön kanssa. Emmi kertoi kokemuksia matkastaan:

 
Kyseessä on hyvin pieni kylä, jossa asuu paljon orpolapsia ja leskinaisia. Sisareni Tellun idean pohjalta perustamamme kirjasto on Orongo Widows and Orphans -organisaation tiloissa. Huonekalut sekä koulukirjat, joita ostettiin, on rahoitettu meidän varainkeruumme tuotolla ja perheen sekä ystävien lahjoituksilla. Kirjoja on tällä hetkellä terveyden, lääketieteen, sairaanhoidon ja fysioterapian aloilta. Näitä saatiin lahjoituksena SAMKista. Koulukirjoja on esikoulusta aina lukion viimeiselle luokalle asti. Lisäksi on englannin ja swahilin sanakirjoja sekä muita hyödyllisiä tietokirjoja. Kirjat ovat tärkeitä lapsille, sillä heidän perheillään ei ole varaa kirjoihin ja paikallinen kirjasto on liian kaukana tästä kylästä, jotta lapset pääsisivät sinne. Kirjasto käy kylässä vain kerran lukukaudessa kahden tunnin ajan. Koulumenestys on hyvin tärkeää tulevaisuuden kannalta ja he olivat kiitollisia jokaisesta kirjasta, joka hyllyyn saatiin. Kirjaston avaamista seuraavana aamuna kirjastolla oli lapsia ja nuoria jonoksi asti. Se oli ihana nähdä!

SAMKin kirjaston puolesta oli ilo lahjoittaa kokoelmastamme karsittua aineistoa hyvään tarkoitukseen. Kiitos aktiivisille opiskelijoille!Kuvat Emmi KangasEi kommentteja: