8.4.2010

Shibboleth

Ei ihan ensimmäisten joukossa, mutta hyvässä perässähiihtäjien joukossa kuitenkin, siis Shibboleth-tunnistautuminen SAMKissa.

Shibbolethin käyttöönotto edellyttää Haka-käyttäjätunnistusjärjestelmän käyttöönottoa. Tuo tuli hiljattain kuntoon ja nyt siis voidaan kirjaston (ja muidenkin) palvelujen etäkäyttöä helpottaa, tai ainakin kehittää. Käytännössä Shibboleth tarkoittaa sitä, että SAMK-tunnuksella kirjaudutaan erilaisiin palveluihin.

Ensimmäisenä Shibboleth otetaan käyttöön Theseus-verkkokirjaston tallennuslomake. Käytännössä siis opiskelija voi nyt tallentaa opinnäytetyönsä itse verkkokirjastoon, ei tarvitse juosta kirjastossa muistitikun kanssa. Mitä kaikkea tuo sitten tuokaan tullessaan, selviää kunhan ehdimme kunnolla testailemaan toimivuutta. Koulutusohjelmat jne. tulevat joka tapauksessa valmiina opiskelijoille, joten siltä osin kirjastonkin työ helpottuu.

Toisena shibboloitavana palveluna odottelee Nelli. SAMKin Nelliin tullaan lisäämään kirjautuminen ihan lähiaikoina. Näin vihdosta viimein OmaNelli yms. palvelut saataisiin asiakkaiden käyttöön.

Voyagerin shibbolointi odottanee kesän versionvaihtoa, Moodle voisi olla lähiaikojen ohjelmassa myös.

Jussi

Ei kommentteja: