12.3.2010

Voyager-päivitys kesällä 2010

Ammattikorkeakoulu- ja yliopistokirjastojen Voyager-tietokannat on tarkoitus päivittää uuteen versioon kesällä 2010. Kesäkuu taitaakin olla kaikin puolin paras mahdollinen ajankohta, jotta asiakkaille koituisi mahdollisimman vähän hankaluuksia esim. tietokantojen katkoksista.7-version päivitys on kohtalaisen iso operaatio, koska tietokannan lisäksi nyt päivitetään myös Oracle. Kokemusten perusteella tämä päivitys kuitenkin sujuu läpi edellisiä sutjakkaammin, joten ollaan toiveikkaita.

AMK-sektorilla päivitys aloitetaan 13.6., jolloin ExLibris tekee Oraclen päivityksen, versio on 10.2.0.4. Tuon päivityksen pitäisi mennä hyvin yhdessä päivässä, joten maanantaina 14.6. päästään varsinaiseen Voyager-tietokantojen päivitykseen - versio tulee olemaan 7.2.x. AMKien kannat ovat sen verran pieniä, että yksittäisen kannan päivitys menee läpi sutjakkaasti M9000-palvelimellamme. Tietokantojen määrä toki aiheuttaa ongelmia ja viivästyksiä, mutta todennäköisesti kaikki on ohi päivässä tai ehkä kahdessa. Sen jälkeen päästäänkin sitten asentamaan uudet clientit, joten käyttökatkos jäänee päivään tai kahteen. Yliopistopuolella päivitys tehdään viikkoa myöhemmin ts. juhannuksena olemme kaikki uudessa versiossa.

Mitä sitten tulee muuttumaan?

Clientien kohdalla ei tule sinänsä isoja muutoksia, kaikennäköisiä bugeja on korjattu ja joitain toiminnallisuuksia lisätty. Isoin näkyvä tapahtuu WebVoyagen puolella, se tullaan rakentamaan täysin uusiksi Tomcatilla - tai siis kirjastoilla on mahdollisuus valita, ottavatko uuden liittymän vai pysyvätkö vanhassa. Vanhan voinee ottaa käyttöön ainakin siirtymäajaksi uutta viriteltäessä, vanhaan päivittäminen sujuu pääosin tiedostot kopiomalla. Uuden WebVoyagen rakentamiseksi on tarkoitus järjestää koulutusta keväällä ja ehkä uudestaan vielä syksylläkin, joten ihan yksin tuota ei tarvitse opiskella. Uuden liittymän lisäviritykseksi tulee olemaan Kansalliskirjastossa tehty Tomcat WebVoyage Enhancer (ohje löytyy ainakin ElCommonsista), jolla saadaan tehtyä tekstimuutoksia, Open URLeja, linkkejä, tulostusteita, asiakastietoihin lisäkenttiä jne. Tomcat-liittymää voi katsoa vaikkapa tästä.

ExLibriksen Documentation Centeristä löytyy Release Notes ja Road to 7.2.0 -dokumentit, niistä näkee tarkemmin, mitä kaikkea oikeasti tapahtuu.

Ei kommentteja: