23.12.2009

Harjavallan kirjaston sulkeminen

Sosiaali- ja terveysala Harjavallan kirjasto suljettiin marraskuun lopulla. Aineisto on nyt siirretty pääosin Poriin. Tarroitus yms. on kovaa vauhtia menossa, uusia hyllyjäkin jouduttiin hankkimaan, jotta kaikki saadaan nätisti paikoilleen. Lukuvuoden alkaessa on suurin osa Harjavallan kirjoista paikoillaan asiakkaiden käytettävissä. Siirtäminen paikasta toiseen on hidasta, koska niteet on käsiteltävä yksi kerrallaan.

Kirjastojärjestelmän puolella on aineiston siirrossa tehtävä aika paljon toimenpiteitä. Eteneminen menee suurin piirtein niin, että ensin otetaan Harjavaltaan (Hasoten/Sataedun kirjastoon) jäävistä nimekkeistä ja holdingseista marc-tiedostot talteen ja samalla kerralla myös nidetiedot otettiin exceliin. Sotehan kirjastoon jäi 8474 nimekettä, 8996 holdingsia ja niteitä 16403. Nämä poistetaan Samkin tietokannasta ja siirretään Hasoten tietokantaan, tämä on tehtävä ennen vuosittaisia tilastoajoja. Niteiden poistaminen vie jonkin aikaa, koska maksut ja tilaukset yms. on hävitettävä käsityönä. Pick and scanilla sinänsä saa poistettua suurimman osan aineistosta. Holdingsien ja bibien poistamiseen käytetäänkin sitten bib.delete -väkerrystä, se onkin näppärä ja nopea ohjelmanpätkä.

Tammikuun alkupuolella pitäisi olla kaikki hävitettynä Tyrnistä, siihen asti erinäisiä haamutietoja kummittelee tietokannassamme.

Jussi

Ei kommentteja: