23.11.2009

Satakunnan kirjastopäivä Huittisissa

Satakunnan kirjastoyhteistyöfoorumi järjesti marraskuussa toisen kerran Satakunnan kirjastopäivän. Tällä kertaa päivä pidettiin Huittisissa, Kuninkaisten koulutus- ja kulttuurikeskuksessa. Järjestelyissä olivat mukana SAMKin kirjasto- ja tietopalvelujen lisäksi Huittisten ja Porin kaupunginkirjastot. Hyvin sujuneista järjestelyistä kiitokset Huittisten suuntaan kirjastolaisille ja SAMKin opiskelijoille.

Kirjastopäivään osallistujia oli yli sata, jotka pureutuivat ajankohtaisiin asioihin, kuten Satakirjastoihin ja sosiaaliseen mediaan. Sosiaalinen media oli pääosin SAMKin vastuulla : esittelyssä oli niin Second Lifea kuin . kirjastoissa käytettäviä sovelluksia – blogi, Facebook, RSS. Kirjastojen aineisto siirtyy yhä kasvavassa määrin verkkoon ja sähköiseen muotoon. Sähköisten aineistojen kohdalla lehdet ovat olleet jo kauan esillä, mutta nyt on alkamassa verkkokirjojen buumi.

Osansa päivän annista oli myös alan lähivuosien tulevalla isolla yhteisponnistuksella – Kansallisen digitaalisen kirjaston KDK-asiakasliittymällä. KDK-esityksestä jäi osallistujille paljon mietittävää ja pohdittavaa. Yksinkertaistaen voisi kai sanoa, että parin vuoden päästä kirjastoilla on yksi yhteinen hakuliittymä – olemme kenties vihdoinkin pääsemässä eroon verkkoaineistojen käyttöä tehokkaasti ehkäisevästi monen eri käyttöliittymän opettelusta.

Kirjastopäivän esitykset löytyvät verkosta osoitteesta http://www.samk.fi/kirjasto/satakunnankirjastopaiva.

Jussi


Ei kommentteja: