13.11.2009

Kirjastoalan yhteistyökuvioita

Vaikka yhteinen kirjastojärjestelmäkonsortio jouduttiinkin tältä erää hautaamaan, niin tehty selvitystyö paljasti ainakin sen, että halua ja tarvetta yhteistyön tiivistämiselle on. Virinnyttä yhteistoimintaa ei nyt parane päästää valumaan käsistä, vaikka ihan maaliin ei päästykään. Raha ja resurssit ne ovat tässäkin tapauksessa aika hyviä konsultteja.

Yksi yhteistyön toteuttamistapa on yhteiset asiantuntijaryhmät. Nyt onkin sopivasti menossa ensi vuoden ryhmien kartoittaminen ja jäsenten nimeäminen. Työryhmiä kun on vuosien varrella tullut aina vain lisää, niin nyt ollaan selkeästi otettu järki käteen ja esim. Linnea2-puolella päätettiin vähentää Voyageriin liittyviä työryhmiä kuudesta kolmeen. Fiksu päätös, täytyy vain katsoa että työmäärä pysyy inhimillisenä eikä synnytetä alaryhmiä ja niiden alaryhmiä. KDK-hankkeen kautta saattaa näitä paineita myös tulla, aika näyttää.

Amkit-puolella mietitään myös vakavasti omien työryhmiemme määrän vähentämistä tai ainakin niiden toimintatapojen muuttamista - kai noiden tarpeellisuuskin pitää kyseenalaistaa. Projektityö, verkkotyöskentely jne. - nämähän ne meilläkin ovat uusia työskentelytapoja. Mitä tästä seuraakaan, aika näyttää senkin.

Jussi

1 kommentti:

Anneli K kirjoitti...

Hallinnon kannalta voi tuntua järkevältä yhdistää Voy-ryhmiä, mutta ryhmien toiminnan tehostamisen kannalta hyötyä tuskin tulee - päinvastoin. Mieluummin olisi voinut lopettaa ne ryhmät, joilla toimintaa ei ole.