1.10.2009

Kun maailma ei riitä

Huittisissa järjestettiin 30.9. erittäin mielenkiintoinen seminaari "Kun maailma ei riitä", jossa keskityttiin sosiaalisen median hyödyntämiseen opetuksessa. Aamupäivällä oli yleisempiä luentoja ja iltapäivällä workshopeja. Esitykset tulevat toivottavasti verkkoon lähiaikoina. Mukana oli muutama muukin kirjastolainen, ehkä tähänkin tulee jatko-osia muiden toimesta.

Osa esityksistä käsitteli kohtalaisen tuttuja asioita, mutta esimerkiksi Second Life oli itselleni täysin uusi tuttavuus. Blogit (näitä meillä on tällä hetkellä kolme "virallista", viimeisimpänä Ajankohtaista-palsta, wikit, chatit (Meebolla toteutettu Ota-yhteyttä) ja Facebookit on sinänsä jo tullut kokeiltua, ja osin otettu jopa käyttöönkin, samoin kuin Google Docsit yms.

Sitä jää aina miettimään tällaisten hype-juttujen kohdalla niiden todellista soveltuvuutta kirjastopalveluihin, niin tälläkin kerralla kävi Second Lifen kohdalla. Ehkä tuota voisi kokeilla vaikkapa yhteyskanavana opinnäytetyön ohjauksessa tai jotain muuta. Pitänee tutustua ja miettiä, ehkä meidän kirjastolla on lähitulevaisuudessa oma tila tai saari tai mitä nämä nyt ovatkaan. Jaa niin, ja joku naseva avatar-nimi täytyy keksiä!

Jussi

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

lupaavasti