23.9.2009

Julkaisutyyppiluokitus muuttuu

Ensi vuodesta alkaen tulee isoja muutoksia Amkotaan tallennettavien julkaisutietojen luokittelussa, käytännössä julkaisutyyppiluokitus muuttuu kokonaan ainakin koodituksensa osalta. Uudessa julkaisutyyppiluokituksessa näyttäisi olevan 29 eri tyyppiä, uusina mukana ovat taiteelliseen toimintaan liittyvät luokitukset.

Julkaisujen määrä vaikuttaa ammattikorkeakoulujen tuloksellisuusrahaan, ja ainakin Samkissa julkaisut ovatkin tulossa 2010 alkaen myös BSC-mittaristoon - tietojen keräämiseen on siis panostettava ja saatava entistä enemmän ryhtiä vuoden alusta. Tämän syksyn aikana täytyykin siis miettiä prosessia uudestaan, uusi tietojenkeruulomake onkin jo hyvää vauhtia valmistumassa, mutta muuten kaikki on auki.

Nykyisin julkaisuluettelomme on osa Tyrni-tietokantaa, viritetty kotikutoisesti uutuusluettelon pohjalta, ja nyt se pitäisi rakentaa kokonaan uusiksi. En ole vielä kovin paljon asiaa tutkinut, mutta näyttäisi siltä, että Voyager ei enää taivu kunnolla uuden luokituksen ihmeellisyyksiin - tai vähintään ylläpito/tietojen tallennus käyvät aika mahdottomiksi. Täytyy perehtyä muutamiin tiedostoihin ja tutkia asiaa, ilmeisesti kyllä joku uusi tapa täytyy keksiä julkaisutietojen saamiseksi näkyville.

Jussi
4 kommenttia:

Anneli K kirjoitti...

Onko skriptissä jokin raja, kuinka monta luokitusta voi laittaa? Toivottavasti ei. Tämä Voyager-viritys on ollut ihan näppärä systeemi.

Jussi kirjoitti...

Ei skriptissä (uusijulkaisurek.ini)ole mitään rajaa.

Ko. tiedoston kohdassa "Amkota-luokitus" määritellään hakulomakkeella näkyvä luokitus. Täytynee tehdä jatkossa alasvetovalikolla, kun muuten tulee liian pitkäksi. Saako tuossa näkyviin sekä uudet että vanhat koodit, onkin sitten eri asia!

Miltähän normaalin Voyagerin hakutulokset näyttävät, kun joukkoon tulee taideteoksia ja performanssi-esityksiä - vai ajattelenko minä tässä liian kirjastomaisesti ja formaattiin (eli kirjaan) sidottuna?

Mietinnän paikka!

Jussi

Anneli K kirjoitti...

Kyllä luetteloida voi vaikka sian korvan. En ole uusista aineistoista yhtään huolissani. Täytyy vain yhdessä miettiä, miten ne saadaan kuvailtua järkevällä tavalla ja sopia käytännöistä.

Jussi kirjoitti...

... ja koska taideteokset tulevat julkaisuluetteloon, niin todennäköisesti jossain vaiheessa sian korva tuleekin luetteloiduksi...

Ei vaan, täytyy ottaa asia esille amkit-ihmisten keskuudessa Amkota-päivän jälkeen.

http://www.minedu.fi/OPM/Tapahtumakalenteri/2009/09/KOTA-AMKOTA_-seminaari.html?lang=fi