8.12.2008

Theseus-verkkokirjasto

AMK-kirjastojen yhteistuumin rakentamassa Theseus-verkkokirjastossa ollaan SAMKin osalta siinä pisteessä, että likimain kaikki vanhat työt on tallennettu ja nyt siirrytään ajantasaiseen tallennukseen. Tähän mennessä olemme tallentaneet 550 opinnäytetyötä, joista vanhimmat on vuodelta 2006.

Prosessi etenee käytänössä niin, että painetun työn tullessa kirjastoon perätään myös sähköiseen julkaisemiseen suostumus. Tuon jälkeen kirjastoväki tallentaa työn Theseukseen ja linkittää sen omassa Tyrni-tietokannassamme olevan painetun opinnäytetyön luettelointiin. Kun kerran kunnollista muutakaan hakumahdollisuutta ei ole (Nellistä ei tähän ole!), niin tuo on meidän asiakkaillemme helpoin tapa törmätä opinnäytetöiden kokotekstiversioihin. Koska SAMKissa tullaan tästä eteenpäinkin luetteloimaan painetut opinnäytetyöt Tyrni-tietokantaamme, ei meillä ole mitään syytä muuttaa nykyistä käytäntöä. Mietitään asiaa uudestaan sitten, jos talossa tehdään jotain muunlaisia päätöksiä.

Vielä kun saataisiin muidenkin ammattikorkeakoulujen opinnäytetöitä Theseukseen ...

Jussi

2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Ottaako kirjasto Theseukseen tallentamisesta huolimatta vastaan myös painetun opinnäytetyön? Laureassa painettuja versioita ei enää oteta vastaan.

Jussi kirjoitti...

Kyllä me edelleen otamme painetut vastaan, vaikka enemmistö amkeista näyttääkin kallistuvan vain sähköisiin versioihin. Asiaa kyllä mietitään ensi vuoden aikana, mutta kirjastolla ei ole mitään intohimoja suuntaan eikä toiseen tässä asiassa.