11.12.2008

Jupiteriin ja takaisin

Marraskuisessa aamuhämärässä bussi lähti kohti Helsinkiä ja Jupiteria. STKS:n IL-ryhmän 27.11.2008 järjestämä Kohti Jupiteria? IL OPSiin -seminaari ei jättänyt kysymysmerkkejä, se paremminkin vahvisti huutomerkkejä. Tällä tiellä ollaan oltu meillä SAMKissa jo kymmenkunta vuotta, ollaan ehkä päästy polusta maantielle, välillä vedetty valtatietäkin. Joskus on polttoaine loppunut ja ollaan jääty vähäksi aikaa tien viereen, toisaalta välillä päästelty ylinopeuttakin ja ohitellen. Menty kummiskin.

Aamupäivän loistavat puheenvuorot opiskelijan arjesta, muuttuneesta opettajuudesta ja ohjauksen tärkeydestä antoivat pohtimisen aihetta, mitä näistä voimme oppia omaan työhömme ja oppilaitokseemme? Kirjaston ja opettajakunnan yhteistyön merkitys korostuu entisestään, mm. nykyisen moduuliopetuksen, PBL-opetuksen ja verkko-opetuksen kautta. Tämä tuli varsin kattavasti esille meidän oman Kaisankin esityksessä. Ja Rauma kans :)

Päivin blogin luentolinkkeineen - kiitos siitä Päivi :) - laitoinkin heti talomme opettajakunnalle ja muulle henkilöstölle tiedoksi. Toivottavasti joku muukin kuin minä valaistui, yhteistyössä ja opettamisessa riittää aina kehittämistä, valmiita ei olla ikinä. Opiskelijat ovat meidän kaikkien asiakkaita, heidän tarpeensa, asiantuntijuuden kehittyminen ja oppiminen on meidän yhteinen asia.

Päivän ohjelma luentomateriaaleineen löytyy http://www.helsinki.fi/infolukutaito/seminaarit/IL2008.htm

Elina, päivässä mukana myös Kaisa ja Katrin

Ei kommentteja: