10.11.2008

Kirjasto siellä missä asiakkaatkin

Niinhän se on, että kirjaston pitäisi olla mukana siellä missä asiakkaammekin liikkuvat. Varttuneemmallekin väelle tekee ihan terää tutustua Facebookiin ja Deliciousiin yms. sosiaalisen verkon välineisiin. Mene ja tiedä, onko näistä mitään isompaa iloa ammattilaisille, mutta ehkä sentään joku asiakkaistamme voi löytää kirjaston tai SAMKin tuotakin kautta.

SAMKin kirjasto on nyt myös jollain profiilina Facebookissa. Kokeiluahan tämä vielä pitkälti on, mutta voihan tuonne jotain sisältöäkin laittaa ajan myötä, jos tarvetta tuntuisi ilmenevän. Tyrni-kokoelmatietokannan Facebook-kelpoinen hakuliittymä löytyy myös tuolta samalta profiilisivulta. Facebook tietenkin edellyttää kirjautumista, niinkuin yleensäkin nämä sosiaalisen verkon palvelut.

Kirjaston sivuilla olevien tietokantalistojen linkitykset (etusivulta klikkaa "Tiedonhaku") menevät tällä hetkellä Deliciousiin värkätyn listauksen kautta. Hakumahdollisuuksia siellä ei juuri ole, mutta nettisivuille tuollaisten upottaminen on kohtalaisen yksinkertaista. SAMKin nettisivujen suur-uudistuksen yhteydessä loppuvuodesta täytyykin sitten katsoa, miten tuo suhteutuu uuden julkaisujärjestelmän tarpeisiin. Kokeiluna kuitenkin ihan mielenkiintoinen. Harrihan näitä pääasiassa on viritellyt, sinne suuntaan kiitoksia.

Ja seuraavaksi Meebolla "Kysy kirjastosta-palvelu" pystyyn kirjaston sivuille...

Jussi

1 kommentti:

Harri kirjoitti...

Niinhän se kirjaston nettisivujen yksi tietokantalistaus tuli vähän aikaa Deliciousista, kunnes alkoi kuulua, ettei näy IE 6:lla. Se siitä ja palattiin "Web ykköseen".