18.9.2008

Tietokantojen käyttöohjeita verkkoon

Asiakkaiden toivomuskaivoon heittämissä toiveissa yksi tärkeimmistä taitaa olla tietokantojen käytön hankaluus. Yksi vastaus tuohon voisi olla tietokantojen käyttöohjeiden saaminen verkkoon.

Kirjastoomme hankittiin lisenssi Camtasia Studio -ohjelmaan ja Harri alkoi tietty innolla kokeilemaan sitä. Camtasialla saa tehtyä näppäriä ohjeita Flash- ja wmv-muodossa. Flashit on hiukan laadukkaampia, mutta wmv aukeaa varmemmin koneilla, kun Media Player taitaa tulla Windowsin mukana oletuksena. Onhan näitä toki muitakin vastaavia ohjelmia esim. Adobella, mutta Camtasiaan sattui olemaan SAMKin tietohallinnossa lisenssit jo muutenkin ja ohjeistustakin löytyi verkosta.

Näitä ohjeita alkaa tulla pikku hiljaa kirjaston nettisivuille, tällä hetkellä muutama ensimmäinen löytyy toistaiseksi You Tubesta. Eipä muuta kuin kiitetään Harria, odotellaan lisää ohjeistuksia ja asiakkaiden palautetta.

Jussi


1 kommentti:

hollanti kirjoitti...

Ihania asiakkaita, kun toivovat hankalakäyttöisiä tietokantoja. Hakevat ilmeisesti lisää haastetta elämään :)

Vakavasti puhuen, loistavaa jälkeä Camtasialla näyttää syntyvän (aiankin oikeissa käsissä). Pesee Adoben Captivaten mennen, tullen ja palatessa.