15.8.2008

Still alive ja taas Voyagerista jotain

Vaikka pyhästi ajattelin ennen kesää, että Voyagerista kirjoittelu saa nyt riittää, niin tässä sitä taas ollaan!

Voyagerin 7-versio julkistettiin heinäkuun lopussa. Vaikka Suomessa se tuleekin käyttöön ilmeisesti vasta kesällä 2009 (vuodenvaihteessa kun on Marc-konversio), niin katselin dokumentointia läpi ja löytyihän sieltä muutama mielenkiintoinen muutos. Tässä on näitä ihan lyhyesti:


Webbiliittymiä tulee kaksi erilaista, Classic (nykyinen) ja Tomcat-versio. Tomcat-versio näyttää paljon modernimmalta ja siinä on paljon enemmän muokkausmahdollisuuksia. Version vaihdoksen yhteydessä pitänee valita, kumpaan liittymään meidän konffaukset siirtyvät, nuo ajetaan eri skriptillä. Kumpaakin voidaan kyllä käyttää rinnakkain (riippuu varmaan meidän tapauksessa myös CSC:stä). Tästä varmaan tehdään yhteinen päätös Suomessa, kunhan tuohon uuteen versioon päästään ylipäätänsä tutustumaan. Tomcat-versiossa muokattavia tiedostoja on ilmeisesti huomattavasti nykyistä vähemmän. Seuraava versio (Voyager 8.0) ei sitten enää sisälläkään Classic-webbiliittymää. Tomcat-versiossa on kyllä sellainen ikävä bugi, että IE 6 ei toimi kunnolla, IE7 ja Firefox 2 on tuetut selaimet. Meillä näyttäisi tällä erää IE 6:n osuus yhteyksistä olevan Google Analyticsin perusteella alle neljäsosa, vuoden päästä oletettavasti paljon pienempi.

Clienteihin on tulossa kaikenlaista mukavaa toiminnallisuutta (pientä):ISBN-tarkistus, suppressointi, tietueiden yhdistäminen, windowsin näppäinkomentojen toimiminen entistä useammassa kohdassa. Clientien asennukseen tulee uusi vaihtoehto Windows installer, Oracle 10 raportteja varten, palvelimellahan tuo jo onkin. MS Access 2007 on tuettu versio.

Näistä kuuluu varmasti lisää syksyn IGeLUn jälkeen, sinne suuntaa myös Amkit-konsortion tekniikkaryhmä.

Jussi

Ei kommentteja: