3.6.2008

Theseus

Nyt saatiin Iisakin kirkko harjakaisvaiheeseen ts. Theseus-verkkokirjasto on siinä vaiheessa, että ensimmäinen sähköinen opinnäytetyömme on tallennettu verkkokirjastoon.

Theseus on osa ammattikorkeakoulukirjastojen yhteistä Open Access -hanketta. Verkkokirjastoon on tarkoitus tulla kaikkien amkien opinnäytetyöt sähköisinä kokoteksteinä. Hanke alkoi jo 2007 ja pitkällisen alkuvirittelyn jälkeen saatiin hyvään vauhtiin tänä keväänä ja nyt siis päästään vihdoin kokeilemaan tallennusta. Verkkokirjastoon pääsee alkuvaiheessa vain kirjastoväki syöttämään töitä, mutta myöhemmin tarkoituksena olisi saada opiskelijat itse tiedontuottajiksi.

Syöttö tuntui toimivan ihan fiksusti ja lomakkeet olivat kerrasta kohtalaisen selkeitä, pientä hiomista toki on vielä edessä. Tällä hetkellä URN-linkitys ei jostain syystä toimi, eli en voi vielä laittaa tähän linkkiä tietokannastamme malliksi - lisätään kunhan viritykset on tehty.

Jussi

1 kommentti:

Jussi kirjoitti...

... ja sitten julkaisulupaan/suostumukseen liittyvät tekijänoikeuskysymykset uhkaavat vesittää koko hankkeen, ainakin SAMKin osalta.

Jussi