11.4.2008

Linda (Alina??)

Saatiin sitten vihdoinkin Kansalliskirjastosta päätös nykymuotoisen Lindan loppumisesta. Tuleva yhteisluettelo toteutetaan Aleph Central Catalogue -sovelluksella. Syksystä lähtienhän tuota jo ehdittiin testata, ja ilmeisesti havaittiin sen verran hyväksi että alusta päätettiin muuttaa. Aikataulullisesti muutos toteutetaan joulukuussa 2008 samanaikaisesti Marc 21-konversion kanssa.

Käytännössähän merkittävin muutos (paitsi että tuplat pienenevät ja saadaan muutenkin siistimpi yhteisluettelo) taitaa olla se, että Alephissa luetteloidaan suoraan yhteisluetteloon ja omiin tietokantoihin lisätään vain holdings-tietueet. Luetteloinnissa käytetään käsittääkseni jatkossakin Voyagerin clienteja, eli siinä mielessä työ ei muutu.

Ammattikorkeakoulukirjastojen kohdalla Lindan alustan muuttuminen ei tarkoita mitään radikaalia, paitsi että webbiliittymän ulkonäkö muuttuu, jos muuttuu. Kuinkahan muuten tuon jälkeen tapahtuu webbiviritysten kanssa, vieläkö saamme skriptejä Kansalliskirjastosta? Mehän poimimme nytkin luettelointitietueita Lindasta, jatkossa vain eri nimisestä yhteisluettelosta. Amk-kirjastojen liittymistä Lindan sisällöntuottajiksi taidetaankin pohtia sitten ensi vuonna.

Jussi

3 kommenttia:

Câmera Digital kirjoitti...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Câmera Digital, I hope you enjoy. The address is http://camera-fotografica-digital.blogspot.com. A hug.

Anneli kirjoitti...

Näin olen kuullut: Linda pysyy Lindana. Persoonallisuus ehkä muuttuu, mutta nimi ei.

terv. Anneli K

Jussi kirjoitti...

Okei, muutetaan siis jutun nimeksi Linda