8.2.2008

VirtualCafe Tyrni

Kuinka tavata säännöllisesti kirjastoväkeä, joka on pahasti hajallaan siellä täällä ympäri maakuntaa? Yhteiset kokoontumiset ovat toki äärimmäisen tärkeitä, mutta SAMKin tapauksessa se tarkoittaa aina useamman kirjastotoimipisteen laittamista kiinni. Tuosta syystä olemmekin kokoontuneet lähinnä jouluna ja kesällä koko väen kesken.

Mikäänhän ei korvaa fyysistä tapaamista, mutta jotain korviketta pitää yrittää keksiä. SAMKiin on nyt hankittu lisenssit SameTimeen, jolla voidaan mainoksien mukaan "communicate in the blink of an eye" - nähtäväksi jää, kuinka pitkä tuo silmänräpäys onkaan. Ohjelma lienee maksuton opetuskäyttöön, mutta tällaiseen muuhun toimintaa vaaditaan lisenssi ja toki myös palvelin. Verkostomaiseen toimintatapaammehan tämä ainakin sopii mainiosti. Tuota nyt joka tapauksessa kokeilemme kirjastohenkilöstön kesken ajankohtaisten asioiden jakamiseen viikottaisen yhteisen virtuaaliaamukahvin merkeissä - SAMKin kirjaston ensimmäinen VirtualCafé Tyrni avautuu karkauspäivänä. Puhe, kuva ja tiedostot kulkevat verkossa näppärästi - enää on ratkaisematta se, kuinka maakunnallinen kahvinjakelu järjestetään.

Jussi

2 kommenttia:

Kati Vänttinen kirjoitti...

VirtualCafe Tyrni kuulostaa loistavalta idealta! Olisi kiva kuulla miten virtuaaliaamukahvittelu on lähtenyt käyntiin. Hyviä kahvihetkiä, tai siis oikeasti keskusteluja toivottelen teille kaikille.

Jussi kirjoitti...

Kahvittelu sujui hyvin, vaikka toki ensimmäisellä kerralla olikin teknisiä ongelmia. Mehän saimme oikein keskustelua aikaiseksi ja chattailu tuntui onnistuvan kirjastoväeltä luonnostaan. Kunhan tällaiseenkin työskentelytapaan totutaan, niin sitähän voisi kokeilla vaikka opiskelijoiden kanssa.

Jussi