12.2.2008

Opiskelusta taidot työelämään

Olimme Irinan kanssa 5.2.2008 Helsingissä, Graniittitalolla, kuulemassa työelämän edustajia ja tapaamassa muiden ammattikorkeakoulujen väkeä. Pitkästä aikaa. Oli tosi virkistävää päästä taas vaihtamaan ajatuksia, kuulemaan toisten käytänteitä ja verkottumaan uusien tuttujen kanssa! Ne ovat monasti näiden tapaamisten parasta antia, joskaan tällä kertaa ei jälkeen jäänyt päivän varsinainen ohjelmakaan. Aiheena oli Opiskelusta taidot työelämään : yhdessä tiedonhallintaa ohjaamassa. Työelämän edustajien luennot, työpajojen aineistot, keskustelut ja muut materiaalit löytyy verkosta http://tietoarjessa.wikispaces.com/

Hyödynsin itse omassa opetuksessani heti samalla viikolla TAMKin Kimmo Vännin esitystä Tiedon merkitys työelämässä. Aivan loistava esitys! Häntä olisin kuunnellut vaikka koko päivän. Lisää Kimmoa kiitos! Kaikki esiintyjät olivat hyviä ja jokaisesta esityksestä sai jotakin, mutta kyllä tämä oli ihan ykköstä. Päivän järjestelyt onnistuivat myös hyvin. Oli hienoa, että päivä oli suunnattu kaikille amk-laisille, eikä pelkästään kirjastolaisille. Mukana olikin paljon opettajia. Informaatiolukutaitoisia opiskelijoita ja kansalaisia ei synny pelkästään kirjastolaisten voimin vaan mukana pitää ehdottomasti olla opettajia. Yhteistyötä puolin ja toisin. Yhdessä.

Ammattikorkeakoulujen informaatiolukutaitokampanjan - mikä sanahirviö tuosta tulikaan, käytetään IL-kampanjaa siis! - kampanjasivusto ja -materiaalit vaikuttaa hyviltä. Katsotaan sitten miten ja milloin me SAMKissa käynnistämme kampanjamme ja otamme selvää!

IL-terkuin Elina

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kylla, luultavasti niin se on