4.1.2008

Voyagerin hankinta-client

SAMKissa Voaygerin hankinta-client on ollut käytössä tähän mennessä vain muutamassa toimipisteessä, nyt olisi tarkoitus parissa muussakin ottaa se käyttöön. Tehtiin sellainen muutos toimintoihin, että lopetamme laskujen tekemisen vuoteen 2007. Tästä käytiin joulukuussa Piramkin Hannun kanssa syvällistä pohdintaa ja turhahan noita laskuja on tehdä, jos kerran kirjanpidosta saa muutenkin tarpeelliset luvut säännöllisesti.

Laitamme siis tästä lähtien approve-tilaukset menemään. Kun kirjat tulevat, niin otamme ne vastaan niinkuin ennenkin. Tähän sitten lopetammekin, ja mitäpä tuosta seuraa: ainakin se, että tilaukset pystyy poistamaan ja samoin siis bib- ja holdings-tietueetkin. Miinuspuolena on luonnollisesti tilaustietojen kumuloituminen tilikaudelta toiselle, mutta eipä tuo haitanne paljoakaan. Jossain vaiheessa voisi viritellä vaikka MacroExpressillä jonkin automaattilaskutuksen...

Talven aikana taidamme kokeilla myös EDI-tilausten toimivuutta, kunhan tilastot saadaan ensin alta pois. Logi-tiedostoista katsottuna muuten näytti siltä, että yhteydenotot tietokantaan olisivat kovasti pienentyneet - ettei vain uudella palvelimella olisi jotain tekemistä asian kanssa.

Jussi

Ei kommentteja: