24.1.2008

Uuden organisaation kuvioita

Kirjasto- ja tietopalvelut on nyt itsenäisenä toimintona muutaman viikon vanha. Aika mielenkiintoisia tilanteita on tullut tämän vuoden puolella vastaan. Ainakin se on selvinnyt, että kunnallisella puolellakin asiat voidaan hoitaa helposti tai tehdä todella vaikeaksi. SAMKissa on aika paljon vaihtelevia käytäntöjä eri toimialoilla ja -pisteissä, eli aina tulee pieniä yllätyksiä vastaan.

Viime vuoden loppupuolella väänsin talousasioita siihen kuosiin, että pystytään toimimaan järkevästi heti vuoden alusta. Postia lukuunottamatta saatiinkin asiat suurinpiirtein valmiiksi.

Tämän kevään aikana selvittelen henkilöstön tilannetta. Meillä on mahdottoman paljon määräaikaisia ja sille asialle pitää tehdä jotain. Samoin kirjastoväen pääseminen koulutuksiin on vaihdellut aika tavalla eri toimipisteissä. Jotain ratkaisuja henkilöstötilanteeseen yritän löytää Turun amkin erikoisopinnoissa Johtajuus 2.0 - kirjasto- ja tietopalvelujen kehittäminen, jossa väännän kehittämistyönäni henkilöstösuunnitelman. Ensimmäinen vaihe on kehityskeskustelut, jotka yritän hoidella helmikuun puoliväliin mennessä. Aika paljon saa ryntäillä ympäri Satakuntaa, mutta tuleehan samalla katseltua kirjastoja noin yleisemminkin.

Jussi

Ei kommentteja: