8.11.2007

Tulevien hankkeiden mainostamista

eAineistohankkeessa rykäistään ensi vuonna näkyvästi kampanjan merkeissä. 1.2.2008 on kampanjan aloitusseminaari, jatkossa työpajoja ja verkkokursseja opettajille ja kirjastoväelle. Päivihän alkaa olla amk-kirjastokentällä varsinainen sparraaja näissä asioissa. Hankeblogiin kannattaa tutustua, ensi vuoden kuvioista saa selkoa parhaiten katselemalla puolen tunnin esityksen eAineistohanke hinkuu - onko Sinulla halua? (linkki löytyy etusivulta oikealta -> hanke esittää).

Arenen OA-hanke etenee myös. Kaikki amkit ovat menossa mukaan yhteiseen opinnäytekirjastoon viimeistään 2009 alusta. Pilottivaiheen kirjastot tallentavat opinnäytetöitään huhtikuusta lähtien. OA-hankkeeseen sisältyy myös julkaisuarkisto, SAMKin julkaisuluettelo Juolukka siis konvertoitaneen samalle Kansalliskirjaston DSpacelle lähiaikoina. Tähän Arenen hankkeeseen liittyvä verkkolehti julkistetaan tammikuussa 2008.

Marc21 -konversio toteutuu nykytiedoilla ihan 2008 lopussa. Kansalliskirjaston järjestämät koulutukset ajoittuvat ensi vuoden loppusyksyyn, tekniikan ihmisille ja luetteloijille toki on tiedotusta jo tuota ennenkin. Jossakin vaiheessa Kansalliskirjaston Marc21-sivuillekin ilmestyy varmaan tarkempaa aikataulua.

Näiden kanssa kun hanskataan ensi vuosi, niin hyvä on. Tässähän pitää samalla organisoitua myös uutena kirjastonakin ...

1 kommentti:

hollanti kirjoitti...

Vau! Onpas tietääksei ensimmäinen kerta, kun joku hankkeen ja sen työn blogissaan mainitsee. Kiitos paljon! Tämä täytyy merkata ihan juhlapäiväksi!

Vinkkinä: suht. suora linkki tuohon himo ja hinku -esitykseen onpi : http://amkit.wordpress.com/tietoa-hankkeesta/hankkeen-tuotantoa/

Esitys on toistaiseksi merkattu uutuus-lätkällä.
Kannattaa vilkaista myös sivua http://amkit.wordpress.com/tietoa-hankkeesta/seminaarit/
Tänne päivittyvät tiedot tulevista tapahtumista.

terkuin
hollannin päivi