27.11.2007

Satakunnan kirjastopäivä

Torstaina 29.11. järjestetään SAMKin Porin Tiedepuiston kampuksella järjestyksessään ensimmäinen Satakunnan kirjastopäivä.

Meidän alueella eri kirjastosektorien välinen yhteistyö on ollut aika vähäistä, mutta nyt on parin viime vuoden aikana päästy ihan hyvään vauhtiin. Edelleen toimitaan aika epävirallisesti, ja oikeastaan tämänkaltaisessa yhteistyössä se onkin hyvä toimintatapa.

Kirjastopäivämme järjestelyistä vastaa Satakunnan alueen kirjastojen yhteistyöfoorumi (sori, ei ole webbilinkkiä) - käytännössä isompia toimijoita ovat olleet SAMKin kirjasto, Porin kaupunginkirjasto - Satakunnan maakuntakirjasto ja Porin yliopistokeskuksen kirjastot. Meidän alueella on kuitenkin yllättävänkin paljon kirjastoja, aika hyvin ollaan saatu haalittua erikoiskirjastojakin toimintaan mukaan, mm. Satakunnan keskussairaalan lääketieteellinen kirjasto ja Palmgren-konservatorion kirjasto. Tulevaisuudessa voisi tavoitella vaikkapa raumalaisten saamista mukaan toimintaan, samoin alueen isoista yrityksistä löytyy varmasti tietopalvelun ammattilaisia toimintaa rikastuttamaan.

Jussi

Ei kommentteja: