19.10.2007

Kuulumiset Tietopäiviltä 17.10.07

Terkut Hesasta Tietopäiviltä ja Talentumin Antti-Jussilta. Olin yllättynyt tietopäivien kutistumisesta muutamien palveluntuottajien ja -toimittajien esittelyihin. Muistelin kultaista 1990-luvun loppua, jolloin Wanhassa Satamassa oli kunnolla happeninkiä. Mutta nuo kirjamessut ovat tainneet viedä siivua tietopäiviltä.

Tietoiskuja ja päivän rinnakkaisseminaaria etsiskelin, mutta maalta kun tulin, niin eksyin epähuomiossa pääseminaariin. Mitään kyltitystä ja opastetta ei näkynyt missään. Hyvä kun alunpitäen löysin perille takanurkan portaita pitkin talvipuutarhaan.

Seminaarin anti pelastikin päivän. Teemu Arina kertoi median hajaantumisesta ja sosiaalisen webin vaikutuksista. Välineet muokkaavat yhteiskuntaa ja teknologiasta on tullut ruumiimme jatkeita. Arina toi esiin muutosta oppimisessa: rakennetaan hyviä yhteyksiä, joten tieto itsessään ei ole enää valtaa vaan hyvien yhteyksien luominen ja niiden vuorovaikutussuhteet. Sosiaalisessa webissä opitaan yhdistämällä tietoa, tärkeää on nähdä asioiden välisiä yhteyksiä. Tiedon jakaminen ensiarvoisen tärkeää niin oppimisessa, yritysmaailmassa kuin innovaatioiden kehittämisessä. Antoi uutta ajateltavaa, ja jospa oppisin paremmin ymmärtämään tätä nykypolvea.

Virkistävää - uutta intoa puhkuen
Sussa

Ei kommentteja: