1.9.2007

Syyskuun alussa uutta (taas)

No nyt on sitten Sotepossakin informaatikko, Katrin siirtyi tietopalvelusihteerin tehtävistä minun seuraajaksi. Anne L aloittaa sitten tietopalvelusihteerinä, Harrilla on siis tiedossa mukavasti perehdyttämistä.

Minä aloitan oikein virallisena kirjastonjohtajana, ensimmäinen tehtävä on budjetin laatiminen. Se onkin mukava pikkuhomma, kun tähän asti ei ole ollut minkäänlaista yhtenäistä kuviota. Nyt sitten kootaan yhteen toimialojen pohjat ja Jory päättää, mille tasolle budjettimme viedään (kynät ja kumit, tietokoneet, vuokrat?). Kaikki on vielä täysin auki.

Käyn tuohon hommaan käsiksi, kunhan palaan konferenssimatkaltaTsekistä IgELusta. Laitan tuosta tarkempaa raporttia myöhemmin. Siellähän käsitellään Voyageria, SFX:ää, MetaLibia ja uutta Primoakin - siis näitä Ex Libriksen ohjelmia, joita meilläkin käytetään.

Anne K aloitti luettelointiprojektissa, ja hän on laittanut Juolukka-julkaisuluetteloa ajan tasalle. Eihän tuossa muuta ihmeellistä ole, mutta millä kumman tavalla saataisiin julkaisujen tekijät ilmoittamaan tekeleistään!! Konferenssijulkaisut on aika ongelmallisia, niihin ajateltiin tehdä aika jyrkkä rajanveto - jos ei painettua tai nettiversiota löydy selkeästi, niin eipä noita sitten julkaisuluetteloonkaan laiteta. Anne hoitelee myös uusien luetteloijien perehdytyksiä, kun minun täytyy perehtyä omiin uusiin hommiiini. Marc21-koulutukset taitavat siirtyä ensi vuodelle, mutta pidetään omia kaikkia koskevia koulutuksia loppuvuodesta. Anne selvittelee muutenkin meidän luettelointikäytäntöjen järkevyyttä, Irinallahan on menossa mielenkiintoinen pilottihanke - Soteran kirjat kiertävät luetteloitavana Sotehassa. Irinan onneksi noita taitaa olla aika vähän, hänelle kun lankesi myös Soteran tiedonhankinnan opetukset.

Jussi

1 kommentti:

Irina kirjoitti...

Jep, Soterasta on tulossa (todennäköisesti 10.9. alkavalla viikolla) Sotehaan luetteloitavaksi n. 40 kirjan tilaus eli onko se vähän :-)? Todennäköisesti (ja toivottavasti) ihan kaikki eivät tule samalla kertaa Odotamme mielenkiinnolla täällä Harjavallassa ja yritämme raivata niille hyllytilaa...