26.6.2007

Lehtien saapumisvalvontaan muutoksia

Lehtien saapumisvalvontaan on tehty/tehdään hiukan muutoksia. Saapumisvalvonnassa on nykyisin uusi tapa tehdä malleja, #complex publication patterns#. Se on (yllättävää kyllä) toimiva systeemi, jolla saadaan esim. 14 ja 15 kertaa vuodessa ilmestyvät lehdet valvottua niin, että päivämäärät pysyvät oikeina. Myös kesän tuplanumerot jne. saa valmiiksi mukaan check-iniin.

Vuoden vaihteessa tästä seuraa hiukan uusi tilanne, kun näitä complex-malleilla vastaanotettuja lehtiä ei voi collapsoida. History-välilehdellä tulee huomautus asiasta, siinä tapauksessa pitääkin tehdä niin, että valitaan vain lehden numerot ja klikataan "display in opac"-näytölle no. Näin valitut niteet poistuvat webin näytöltä ja sitten lisätään vain halutut rivit holdings-tietueeseen.

Complex patterneista löytyy enemmän tietoja kirjaston intrassa olevasta saapumisvalvonnan ohjeesta. Complex patterneista on pidetty myös koulutuksia Kansalliskirjaston kautta, lähinnä amkeja varten on vielä yksi koulutus 8.8.2007. Näistä koulutuksista löytyy lisää infoa Linnea2-sivuilta.

Ei kommentteja: