20.6.2007

Kesäpäivän yhteenveto jatkuu

Tätähän voitaisiin käyttää ihan oikeasti jonkinlaisena harjoittelualustana blogeihin tutustumiseen. Laitoin kirjastoblogiin rajauksen siitä, että vain minä voin lisätä kirjoittajia. Blogin lukeminen ei edellytä rekisteröitymistä.Jos siis haluatte kirjoitella blogiin jotain, niin ilmoittakaa sähköpostiosoitteenne minulle – roskapostin välttämiseksi kai lienee paikallaan käyttää varmuuden vuoksi jotain huuhaa-osoitetta, niin kuin Päivi neuvoi. Blogi on tehty Googlen Bloggerilla, eli spam-vaara lienee olemassa. Hommasin itselleni luukku.com –osoitteen, tarkkailen vähän sen sisältöä, niin tiedän, että tuleeko tuolta roskaposteja.

Meille ei ole vielä hankittu kaupallista ja turvallisempaa blogi-työkalua, mutta ollaan kuulemma hankkimassa joku wiki-ohjelma, joka sisältäisi myös blogi-palikan. En saanut KJ-K:a vielä kiinni, mutta tiedottelen asiasta heti kun selviää.

Kirjastoblogin tekstit tulevat tietenkin syötteinä sivuillemme, ehkä tässä kokeiluvaiheessa nyt kuitenkin kirjaston intraan – sillä edellytyksellä tietenkin, että osaan virittää rss-syötteet toimivaksi.

1 kommentti:

Kirsti kirjoitti...

Hei!

SAMKissa ei toistaiseksi ole hankittuna omaa blogi-ohjelmaa, eikä asia ole vielä edes harkinnassa. Puolentoista vuoden kokemuksella voin sanoa, että tämä Blogger toimii ihan hyvin. Ei roskaposteja ei mainoksia.

Wiki- alusta on kehitteillä ja ensimmäistä versiota käytetään syksyn ePro - Verkko-opetuksen asiantuntijakoulutuksessa. Tervetuloa testaamaan ja kehittämään.

Hyvää juhannusta kaikille t. kjk